Troeven

Onze voornaamste en belangrijkste troeven zijn – dat spreekt voor zich – de dagelijks gelegde, verse, smaakvolle eieren en kwarteleieren. Toch zijn er in ons constant streven naar die realisatie ook andere zaken waar wij graag op focussen.

Klantgericht

Klein, familiaal en toegankelijk staat ’t Munckenei voor een heel klantgerichte service en aanpak. De bedrijfsleider is voor elke klant het vaste aanspreekpunt en is dezelfde man die ’s ochtends tussen de kippen loopt. Die korte keten is een garantie op onmiddellijke actie bij vragen of eventuele verzuchtingen. De klant is koning bij ’t Munckenei. En onze kippen zijn de koninginnen in dat verhaal.

Flexibel

Een korte productieketen betekent een korte reactiesnelheid. Concrete wensen worden bij ons onmiddellijk bekeken. Op hele korte tijd zijn opties wat eiersoort (maïs-, omega-, meergraneneieren …) daardoor perfect realiseerbaar. Wenst u eieren onder eigen label? Privaat label? Alles is mogelijk. Alles is bespreekbaar. Snel en efficiënt.

Onze integrale productieketen, van de vrolijk scharrelende kip tot de vrachtwagen die haar eieren naar het winkelrek brengt, situeert zich in Wingene. Tussenstations vermijden betekent meteen ook dat we dagelijks een vers en kwalitatief product tot bij jullie brengen.

Toekomstgericht

Blije kippen betekenen lekkere eieren. ’t Munckenei denkt toekomstgericht en in de huidige tijdsgeest. Koeien kan je letterlijk ‘uitmelken’, kippen niet. Wij evolueren naar een integraal scharrelbedrijf met wintertuin. Onze kippen en kwartels lopen binnen en buiten in een veilige en beschermde omgeving. Transport wordt tot een minimum beperkt. Zonnepanelen zorgen voor groene energie.

Ondernemen is anno 2017 veel meer dan zoveel mogelijk eieren verkopen.

Hygiënisch en met orde

We beschikken al meerdere jaren over een IFS-certificaat ‘higher level’. Regelmatige externe audits zien toe op de naleving van de voorwaarden. Een ervaren team van medewerkers zorgt elke dag voor een correcte en stipte uitvoering van de bestellingen.

Veilig en kwalitatief

Kwaliteitscontrole is een constante bekommernis en garantie in ’t Munckenei, de Kloosterbeekhoeve, De Kwartelier en opfokbedrijf Steenhuyse. Het gecentraliseerde productieproces, het beperken van het transport en het kennen van onze dieren heeft rechtstreeks effect op de kwaliteit.

Lekkere en dagverse eieren uit een gesloten keten beperkt het risico op ziektes of virussen. Hygiëne, dierenwelzijn en de veiligheid van de consument zijn voor ons prioriteit. We voldoen dan ook aan het Duitse kwaliteitslabel van de KAT-norm en implementeerden bovendien een eigen systeem, op basis van de HACCP-standaarden.

Alles op een overzichtelijk r-eitje:

  • Het opfokbedrijf is Belplume-gecertificeerd
  • Het legkippenbedrijf beschikt over Belplume- en KAT-certificatie
  • Het pakstation mag prat gaan op KAT- en IFS-certificatie
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat