Wist je dat ...

... een kip ongeveer 310 eieren per jaar legt?

... eieren best niet bewaard worden bij sterk geurende voedingsstoffen, want de poreuze eierschaal heeft 6000 à 8000 minuscule gaatjes waardoor de geuren kunnen overgenomen worden?

... eieren worden best nooit op warme plaatsen gezet, maar netjes in de koelkast en liefst in hun originele verpakking?

... Het verpakkingsmateriaal biedt bescherming tegen beschadiging, vertraagt vochtverlies en helpt absorptie van geuren voorkomen.

... héél verse eieren (1 à 2 dagen oud) eigenlijk niet te pellen zijn? Tevens is het erg belangrijk eieren heet te koken i.p.v. rustig op te warmen.

... volgens onderzoek zijn eieren van 10 dagen oud het lekkerst? Na het leggen vinden in het ei nog allerlei processen plaats waardoor het aroma verder ontwikkeld wordt.

... de witte strengen die soms in een ei zitten, hagelsnoeren zijn? Deze zorgen ervoor dat de dooier in het midden van het ei blijft wonen. De hagelsnoeren zijn het best zichtbaar bij zeer verse eieren

IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat