Zandkoekjes

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 75 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr boter
  • water (indien nodig)
  • snuifje zout

Bereiding

Meng de bloem, suiker en vanillesuiker in een kom. Doe er de boter in blokjes bij. Breek het ei en voeg enkel de eierdooier toe. Mix alles tot één geheel, met een snuifje zout. Een klein beetje water (eetlepel!) kan zinvol zijn wanneer het mengsel te droog is.

Laat het deeg even rusten in de koelkast (niet te lang: maximum 45 min.) en verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ovenschotel en bedek de bodem met bakpapier. Strooi bloem op een propere ondergrond en rol het deeg uit met een deegrol.

Steek of snij er leuke vormpjes uit en leg deze voorzichtig op het bakpapier in de ovenschotel. Een kwartiertje in de oven en de (lichtbruine) koekjes zijn klaar.

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat