Vogelnestjes

Klassieker! Gehakballen met daarin een gekookt eitje.

Recept voor: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 600 gr. gemengd gehakt
  • 6 el paneermeel
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

Kook de 4 eieren gedurende 10 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen in koud water. Pel de eieren. Meng het gehakt met de eidooier & het paneermeel. Zorg voor een goede kruiding: peper, zout & Italiaanse kruiden. Verdeel daarna het gehakt in 4 bollen. Maak een putje in de bol en leg daarin een ei. Zorg daarna dat het ei volledig bedekt is door het gehakt zodat deze niet meer zichtbaar is. Bak de vogelnesten in de pan met een klontje boter en laat deze rondom mooi goudbruin komen. Leg deze vervolgens in een schaal en laat deze nog verder garen in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25 minuten. Serveer met een lekkere tomatensaus & aardappelpuree! Smakelijk!

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat