Traditionele koude ‘plat’ of koude schotel

Wat heb nodig voor 4 personen?

  • 4 tomaten
  • 8 witte asperges (met voorkeur vers, maar kan gerust ook uit een bokaal)
  • 1 bokaal erwtjes
  • 4 eieren
  • 4 perziken (uit blik)
  • 2 blikken tonijn in eigen nat
  • 1 kropsla
  • 8 sneetjes gekookte ham

Voor de afwerking:

  • 1 ui of sjalot
  • peterselie
  • bieslook
  • mayonaise (bij voorkeur vers) of cocktailsaus
  • grijze garnalen (1 potje)

Aanvullend kan:

  • sneetjes salami
  • sneetjes gerookte zalm of verse zalm
  • stukjes bloemkool (gekookt)

Bereidingswijze

  1. Maak de kropsla schoon en verdeel deze over een grote schotel.
  2. Was de tomaten en snij ze in dunne schijfjes. Leg deze daarna ook op een decoratieve wijze op de schotel.
  3. Voeg de erwtjes toe.
  4. Laat de tonijn uitlekken en vang deze op in een kom. Voeg een kleine eetlepel mayonaise toe, bieslook, zout en peper. Schep het mengsel in de perziken.
  5. Schil de asperges, kook ze tot ze beetgaar zijn en laat ze afkoelen. De andere optie: asperges uit een bokaal gebruiken.
  6. Neem de sneetjes ham en verdeel ze in twee stukken. Per half stukje ham, neem je twee sneetjes asperges en rol deze op.
  7. Kook de eieren hard (10 tot 12 minuten) en laat ze afkoelen. Verdeel telkens in kwartjes.
  8. Dresseer nu ook de opgevulde perziken met tonijn, de asperge-ham rolletjes en de eieren op de schotel.
  9. Werk af met toefjes mayonaise, bieslook, peterselie en verse grijze garnalen

Smakelijk!

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat