Steak tartaar van witblauw

Ingrediënten (per persoon):

  • 200 gr gemalen biefstuk witblauw
  • 1 eierdooier
  • Helft van een gekookt eitje
  • 1 klp mosterd
  • ¼ sjalot
  • Scheutje worcestersaus
  • Enkele druppels tabasco
  • ½ klp kappertjes
  • snuifje selderzout
  • appelkappertje
  • enkele blaadjes cress
  • radijs
  • zwarte peper en (grof) zout

Bereiding

  1. Snij het sjalotje fijn en meng met een vork door het gemalen biefstuk.
  2. Voeg de eierdooier toe samen met de mosterd, de worcestersaus, tabasco en de kappertjes.
  3. Goed mengen. Kruid met selderzout, zwarte peper en zout. Proef en kruid bij indien nodig.
  4. Vul een dresseerring met de tartaar. Werk af met enkele blaadjes cress, een appelkappertje, fijngesneden radijs en een gekookt eitje.
  5. Serveer met een slaatje en hoe kan het ook anders … frietjes.
Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat