Steak tartaar van witblauw
Ingrediënten (per persoon):
- 200 gr gemalen biefstuk witblauw
- 1 eierdooier
- Helft van een gekookt eitje
- 1 klp mosterd
- ¼ sjalot
- Scheutje worcestersaus
- Enkele druppels tabasco
- ½ klp kappertjes
- snuifje selderzout
- appelkappertje
- enkele blaadjes cress
- radijs
- zwarte peper en (grof) zout
Bereiding
- Snij het sjalotje fijn en meng met een vork door het gemalen biefstuk.
- Voeg de eierdooier toe samen met de mosterd, de worcestersaus, tabasco en de kappertjes.
- Goed mengen. Kruid met selderzout, zwarte peper en zout. Proef en kruid bij indien nodig.
- Vul een dresseerring met de tartaar. Werk af met enkele blaadjes cress, een appelkappertje, fijngesneden radijs en een gekookt eitje.
- Serveer met een slaatje en hoe kan het ook anders … frietjes.
‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.