Sabayon met vanille ijs en rode vruchten

Ingrediënten

  • Eidooiers: 4 stuks
  • Suiker: 200gr
  • Droge witte wijn: 2dl
  • Smart’s vanille-ijs
  • Rode vruchten

Bereiding

Eerst vloeistof, dan kloppen & nog eens kloppen

Voeg de vloeistof aan de eierdooiers toe en doe daarna hetzelfde met de suiker. Zet de steelpan op een matig vuur en begin meteen te kloppen en wel in een acht zodat je lucht aan het mengsel toevoegt. Blijf geduldig verder kloppen en steek nog een tandje bij zodra het mengsel begint te stijgen.

Klaar!

Zodra je de indruk hebt dat het mengsel aan de bodem begint te plakken of je strepen in het beslag opmerkt, neem dan de pan van het vuur en klop nog even stevig verder. Giet daarna de sabayon meteen in een glas of bord. Kan met een bolletje smart’s vanille-ijs en wat rode vruchten afgewerkt worden

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat