Rijstpap

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 liter (liefst volle) melk
  • 200 gr. dessertrijst
  • 150 gr. suiker
  • een snuifje saffraan
  • 2 eierdooiers
  • vanillestokje en/of kaneelstokje
  • bruine suiker voor de afwerking

Bereiding

Breng de volle melk aan de kook en meng er de suiker, vanillestokjes en saffraan bij. Voeg vervolgens de rijst bij de melk-mengeling en laat die 30 - 35 min op een zacht vuurtje warmen tot deze gaar is.

Laat alles rustig afkoelen. Naarmate de rijstpap kouder wordt, dikt alles in.

Roer vervolgens de eierdooiers los en meng ze met de rijstpap.

Je kan afwerken met bruine suiker.

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat