Quiche Lorraine

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • prei (ongeveer 1 à 2 stengels)
  • 200 - 250 gr spekblokjes
  • 200 gr geraspte gruyèrekaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Maak de preistengels schoon, snij ze in kleine stukjes en stoof ze. Laat deze vooral voldoende afkoelen nadien.
  2. Braad de spekjes in een pan en laat ook deze afkoelen. Zorg dat er niet te veel vet meekomt in de quiche.
  3. Meng de room met 2 eieren, 2 eierdooiers en de gruyèrekaas in een diepe kom tot een geheel.
  4. Leg je kant-en-klaar bladerdeeg in een taartvorm. Verdeel de prei en spekjes op het bladerdeeg. Giet als laatste het mengsel met de room, eieren en kaas erover.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Laat je quiche nu 35 - 40 minuten garen en klaar is Kees!
Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat