Quiche Lorraine
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 bladerdeeg (kant-en-klaar)
- prei (ongeveer 1 à 2 stengels)
- 200 - 250 gr spekblokjes
- 200 gr geraspte gruyèrekaas
- 4 eieren
- 200 ml room
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Maak de preistengels schoon, snij ze in kleine stukjes en stoof ze. Laat deze vooral voldoende afkoelen nadien.
- Braad de spekjes in een pan en laat ook deze afkoelen. Zorg dat er niet te veel vet meekomt in de quiche.
- Meng de room met 2 eieren, 2 eierdooiers en de gruyèrekaas in een diepe kom tot een geheel.
- Leg je kant-en-klaar bladerdeeg in een taartvorm. Verdeel de prei en spekjes op het bladerdeeg. Giet als laatste het mengsel met de room, eieren en kaas erover.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat je quiche nu 35 - 40 minuten garen en klaar is Kees!
‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.