Gratin van spinazie, ei en grijze garnaal

Laat 250 g spinazie 5 minuten bakken in een pan met wat boter op een zacht vuur, kruid met peper en zout. Laat even uitlekken en zet opzij.

Kook 3 eieren hard, pel ze en hak ze fijn met een vork of mes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor de kaassaus: Smelt 1 eetlepel boter in een pot en doe er 1 eetlepel bloem bij, roer tot je koekjesgeur hebt. Voeg beetje bij beetje de melk toe al roerend op een laag vuur, de saus is normaal ingedikt. Kruid met peper en zout en nootmuskaat, voeg er 75 gram geraspte kaas aan toe en laat smelten, eventueel bijkruiden en van het vuur halen.

Leg de spinazie op een ovenvast bord of in een ovenschotel, verdeel de eieren er boven samen met 100 gr garnaaltjes, werk af met de kaassaus en eventueel nog wat geraspte kaas er boven op.

Laat 20 minuten in de oven zitten tot de bovenkant goudbruin is.

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat