Eitje met cannelloni van spinazie en venkel, tomaat, garnaaltjes en stro-aardappel
Bereiding voor 8 personen
Ingrediënten
1. Eitjes
- 8 eitjes
2. Cannelloni
- 1 ei
- 12 dooiers
- 600 gr 00 bloem
- Snuif zout
- Wat olijfolie
3. Tomaat
- 6 tomaten
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Zeste van sinaas
4. Venkel en spinazie
- 1 venkel
- 200 gr spinazie
- Olijfolie
- Wat look
- Rozemarijn
5. Garnalenjus
- 500 garnalen om te pellen
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 stengel selder
- 1 prei
- 1 teentje look
- Soeplepel geconcentreerde tomaat
- Scheut cognac en ricard
6. Stro-aardappel
- 2 aardappel bintje
Bereiding
Eitjes
- De eitjes gaan we 45 a 60 min in een warmwaterbad plaatsen van 63 graden (Anova / röner).
- Uithalen en best een nachtje laten rusten.
- Juist voor het serveren, eitje breken en even kort op de plancha bakken of in een pan met koolzaadolie.
Cannelloni
- Alle ingredienten samen in de kenwood mengen samen met de kneedhaak tot een elastische deeg (10 min) als de deeg nog iets te korrelig is, nog ½ eitje aan toevoegen.
- Nachtje laten rusten en tot lasagne draaien met pasta toestel.
- Pot ruim water met wat olie aan de kook brengen, pasta toevoegen en 1 min laten koken, even afkoelen en vervolgens rechthoek snijden van 10 op 5.
Tomaten
- In 6 snijden, pitjes verwijderen en op een ovenplaat plaatsen, afkruiden met peper en zout, zeste van sinaas en de olijfolie.
- In de oven plaatsen op 140 graden voor 25 min. laten afkoelen en vervolgens pellen.
Venkel & spinazie
- Venkel in plakjes snijden van 3 mm, inwrijven met olijfolie, geraspte look en rozemarijn, in oven plaatsen voor 5 min op 200 graden.
- Spinazie wassen en opzetten in hete olijfolie, vervolgens zeer kort stoven (anders te veel smaakverlies).
Garnalenjus
- De Garnalen pellen, afval aan de kant houden en garnalen in de frigo plaatsen.
- Wortel, ui, selder, prei en look wassen en in stukken doen. Vervolgens hete pot met olijfolie voorzien. Koppen van garnalen aan toevoegen, op hoog vuur aanbakken. Blussen met cognac en ricard. Groenten toevoegen, 5 min onder deksel en vervolgens 1.5 l water aan toevoegen. Tomatenpuree aan toevoegen en max 20 min laten koken .
- Zeven en verder tot ¼ laten inkoken. De saus mixen we schuimig op met een klein klompje boter juist voor het doorgeven.
Stro aardappel
- Aardappel in zeer fijn plakken snijden, vervolgens in een fijne julienne snijden en afbakken op 140 graden in de frituur tot krokant.
Afwerken
- De pasta gaan we op een plaat open leggen, spinazie en venkel aan toevoegen, een rolletje maken, olijfolie toevoegen en samen met het gebakken eitje 2 min in de oven plaatsen.
- 3 plakjes tomaat opwarmen.
- De pasta op het bord leggen, tomaat erop, daarop het eitje, garnaaltjes errond strooien, de schuimige jus errond gieten en afwerken met krokante stro-aardappel.
‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.