Crème brulée

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • 500 ml room 40%
  • 3 vanillestokken
  • 100 gr suiker
  • 50 gr vanillesuiker
  • 24 eidooier

Bereiding

  1. De melk, room, vanillestokken op het vuur verwarmen tot 80-90 graden, hoeft zeker niet te koken.
  2. De suiker en de eidooiers loskloppen.
  3. Giet het mengsel van room, melk, vanille bij de dooiers.
  4. Roeren dat alles mooi vermengd is.
  5. Verdelen over potjes.
  6. Afbakken op 90-95 graden 90 minuten.
  7. Laten afkoelen.
  8. 2 lepels griessuiker en 2 lepels bruine suiker mengen met elkaar, fijn suikerlaagje aanbrengen en afbranden.
  9. Afwerken naar keuze met rood fruit.
Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat
TÜV logo

‘t Munckenei is een
TÜV-gecertificeerd bedrijf.

Download het TÜV-Certificaat