Asperges met zalm en eitjes

Voor 2 personen:

  • 10 – 12 asperges
  • Pakje gerookte zalm (of 2 plakjes)
  • Gehakte peterselie (kleine portie)
  • Hoeveboter 125 gr
  • Eieren 2 à 3.
  • Witte wijn 1 eierdopjes
  • Afwerken met peper en zout (en nootmuskaat)

Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in een kookpot die je net van het vuur neem wanneer deze het kookpunt bereikt heeft. Laat de asperges max. 10 minuten garen in de kookpot zodat ze zeker beetgaar zijn.

Ondertussen smelt je de boter op een zacht vuurtje en kook je eieren hard in een kookpot (max. 12 min) of via een eierkoker. Laat deze vervolgens afkoelen in koud water. Pel ze en stamp ze met een pureestamper tot kleine stukjes.

Meng daarna de gesmolten boter, de gekookte stukjes eieren en de peterselie samen. Werk af met peper en zout.

Serveer de asperges met daarop een plakje zalm, afgewerkt met het sausje van eitjes!

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat