Appeltaart

Appeltaartrecept (receptje van de mémé)

Smelt 200 gr boter in een kom. Ondertussen meng je 250 gr zelfrijzende bloem, 200 gr suiker en 3 eierdooiers. Het eiwit van de 3 eieren klop je op tot het goed stijf is. Trucje: als je het eiwit boven je hoofd kan draaien en het blijft hangen, dan is het oké!

Schil 4 appeltjes in kleine stukjes. Meng de boter met het mengsel van de bloem, suiker en eierdooiers. Daarna roer je zachtjes het opgeklopte eiwit erdoor. Afwerken doe je door de appeltjes als laatste toe te voegen.

In een beboterde taartvorm giet je nu het deeg van de appeltaart. Deze bak je 40-45 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Smakelijk!

Terug
IFS Food logo

‘t Munckenei is een
IFS-gecertificeerd bedrijf.

Download het IFS Certificaat
KAT logo

‘t Munckenei is een
KAT-gecertificeerd bedrijf.

Download het KAT-Certificaat